Projektvezetés

Épületgépészeti projektek komplett lebonyolítása az első ötlettől, a költségvetés készítésen keresztül a beszállítók versenyeztetésén át a kivitelezés és anyagbeszerzés koordinálásán keresztül a kulcsrakész kivitelezés befejezésig. Nem csak műszaki támogatás, hanem valódi ötletek és megvalósítható alternatívák.

Az innovatív műszaki fejlesztések és az internet által kínált lehetőségek, vélemények előtérbe helyezik egy új felfogású projektvezetés szükségességét. Cégünk átfogóan foglalkozik ezzel a feladattal:

  • A műszaki előkészítés folyamán az építész és elektromos tervekkel egyidőben, azokkal folyamatos kooperáció során, a kivitelezés időpontjára egy megvalósítható, mindenre kiterjedő, a Megrendelő által is ismert műszaki tartalmú terv készül.
  • A kivitelezés folyamán az optimális anyagbeszerzés és esetlegesen felmerülő műszaki problémák kezelése mellet a gördülékeny, társszakmákkal együtt működő, a határidőket maximálisan figyelembe vevő projekt kezelés a cél. A fentiek nem lehetségesek a rendszeres helyszíni jelenlét, a folyamatos koordinálció és felügyelet, illetve a Megrendelővel való folyamatos kapcsolattartás nélkül.
  • Az építési napló elektronikus, vagy esetenként még papír alapú, napi szintű vezetése, megfelelő tartalommal való feltöltése (pl.: jegyzőkönyvek, engedélyek, szerződések, megbízások, gyártói anyag bizonylatok, kiviteli terv módosítások, megvalósulási tervek, stb.) a sikeres hatósági átadás alap pillére.
  • A pénzügyi folyamatok soron követése is alapvető feladat. Az előkészítése szakaszban a költségvetés optimalizálása, a kivitelezés során a költségek szinten tartása, pótmunkák kezelése, a feladat elvégzése után pedig a pontos és tételes elszámolás a fő feladat.

Ahogy ebből a rövid összefoglalóból is kiderül, a gépészeti munkák sikeres elvégzése és a Megrendelő elégedettsége nagyon sok háttérmunkát igényel, melyet cégünk alapfeladatnak tekint.